Het Coronavirus COVID19 en jullie bruiloft

Jullie staan er vast om te springen: Nóg een bericht over het Coronavirus. Het is één grote chaos momenteel met de overheid die – terecht – steeds meer maatregelen oplegt. Want zolang er nog geen vaccin is (en dat duurt nog wel even) is sociale afzondering het enige middel dat de verspreiding van het virus kan remmen.

Ook de bruiloft-sector wordt enorm hard getroffen door het virus. Veel bruiloften worden verzet, afgezegd, of er wordt fors gesneden in de gastenlijst.

In dit bericht ga ik jullie wat informatie en tips geven en uitleggen hoe ik zelf te werk ga. Maar voordat ik dat doe wil ik jullie een paar dingen echt op het hart drukken:

– Wees geduldig

– Blijf geïnformeerd

– Raak niet in paniek

 

Het zijn onzekere tijden, ook voor mij en vele ondernemers, en we weten niet hoe lang we nog met dit rot virus opgescheept zitten. Maar hoe lang het ook mag duren, het is en blijft een tijdelijke situatie. Vandaar dat ik jullie echt wil vragen om jullie bruiloft niet te annuleren. Er zijn in Nederland heel veel mensen en bedrijven die voor een aanzienlijk deel afhankelijk zijn van de bruidssector. Waaronder ikzelf. Massale annuleringen zouden voor veel mensen een nekslag zijn. Blijf in contact met jullie locatie, leveranciers en eventueel wedding planner. Bruidsparen die vroeg in het seizoen trouwen en het niet aandurven: Verzet jullie bruiloft naar een latere datum. Ik blijf graag betrokken in dit proces.

Intakegesprekken

Tot minstens 6 April zullen alle kennismakingsgesprekken via Skype of Facetime gehouden worden, om zo persoonlijk contact te vermijden. Bij bruiloften later in het seizoen kan een kennismaking ook verplaatst worden naar een moment dat dit veiliger is.

Loveshoots & overige fotoshoots

Fotoshoots die voor 6 April gepland zijn, komen jammer genoeg te vervallen. Neem contact met me op om een nieuwe afspraak te maken. Na 6 April zal gekeken worden naar hoe de situatie op dat moment is, daarbij rekening houdend met eventuele maatregelen van de overheid.

coronavirus, corona virus, COVID19, coronavirus bruiloft, coronavirus bruiloft tips, corona bruiloft tips, corona en je bruiloft, coronavirus en je bruiloft, COVID19 bruiloft, corona epidemie, covid19 epidemie, tips corona bruiloft, tips covid19 bruiloft

De bruiloft gaat door

Graag hoor ik van jullie wat jullie ideeën zijn omtrent het door laten gaan van jullie bruiloft. Vooralsnog geldt dit vooral voor bruidsparen vroeg in het seizoen (Mei/Juni), want ik wil niet te veel op de zaken vooruit lopen, ook gezien het feit dat de informatie en maatregelen steeds veranderen. Daarbij heb ik vóór Mei geen bruiloften gepland. Dat geeft dus nog even tijd. Ik houd graag een kort lijntje met jullie om zaken te kunnen bespreken. Daarbij wil ik jullie de volgende informatie en adviezen meegeven:

– Ik heb niet de intentie om vanuit mijzelf bruiloften af te zeggen. Dus wees niet ongerust! Maar wel zal ik zorg dragen voor mijn eigen veiligheid. Ik neem voor mijzelf de benodigde maatregelen om mezelf te beschermen. Hierin laat ik me vooral leiden door wat de deskundigen erover zeggen.
– Volgens de regels van de overheid mag de bruiloft niet meer dan 100 gasten hebben. Houd jullie daar aan, want er wordt op toegezien. Er zijn al enkele gevallen bekend dat de politie een bruiloft heeft stopgezet (link).
– Blijf in contact met vooral jullie trouwlocatie over de ontwikkelingen en eventuele gevolgen voor jullie bruiloft.
– Zorg dat jullie zelf en de locatie de nodige maatregelen nemen. Zorg voor ruim voldoende zeep en materialen om vooral jullie handen te ontsmetten. Denk eraan dat antibacteriële zeep virussen niet doodt. Handgels op alcoholbasis doen dat wel. Zet deze niet alleen op het toilet neer maar ook gewoon in de ruimten waar mensen zich bevinden.
– Stimuleer mensen actief om vaak hun handen te wassen. Alcohol-gels zijn goed maar werken een stuk minder als de handen vies zijn. Volgens richtlijnen van het RIVM is goed handen wassen uiteindelijk effectiever dan het gebruik van handgel. Schone handen zijn dus echt een pré. Link: Van mondkapjes tot spray. Wat werkt wel en wat niet? 
– Vermijd handen schudden, zoenen en lichamelijk contact. Persoonlijk vind ik dat een hele lastige, want bij een bruiloft zijn dit manieren om je liefde voor elkaar te uiten. Maar we hebben met zijn alleen een verantwoordelijkheid om dit virus tegen te gaan. Link: Gelukkig zijn er ook alternatieven voor het handen schudden!
– Zorg voor ruimte. Informeer bij jullie trouwlocatie of vooral een receptie en diner eventueel verspreid kan worden over meerdere ruimten zodat mensen minder dicht op elkaar hoeven te staan. Beperk indien nodig het aantal gasten bij de ceremonie.
– Stuur een bericht naar jullie gasten met het dringende verzoek om – hoe vervelend ook – thuis te blijven wanneer ze ook maar het vermoeden hebben dat ze bepaalde symptomen hebben.
– Voor de thuisblijvers kan het leuk zijn om een live-feed te verzorgen van bijvoorbeeld de ceremonie, zodat ze het ja-woord toch live kunnen horen. Dit kan gewoon met de smartphone en één van de apps uit de volgende lijst: 10 Best Mobile Live Streaming Apps (2020)

coronavirus, corona virus, COVID19, coronavirus bruiloft, coronavirus bruiloft tips, corona bruiloft tips, corona en je bruiloft, coronavirus en je bruiloft, COVID19 bruiloft, corona epidemie, covid19 epidemie, tips corona bruiloft, tips covid19 bruiloft

Wij verplaatsen onze bruiloft naar een datum tot 30 april 2021

Ik bied de mogelijkheid om kosteloos jullie trouwdatum te verplaatsen naar een datum waarop ik zelf nog beschikbaar ben. Hou er rekening mee dat er momenteel honderden bruiloften verplaatst worden en het misschien niet mogelijk is om op een zaterdag alle leveranciers bij elkaar te krijgen, kijk daarom ook goed naar zogenaamde dal-data. Dit houdt in: doordeweekse dagen, zondagen en data buiten het hoogseizoen (Mei t/m Oktober). 

Ik word graag in dit proces betrokken. Houd er rekening mee dat verplaatsen naar een piek-datum het gevolg kan hebben dat niet al jullie leveranciers beschikbaar zijn. Zelfs voor volgend jaar zullen de populaire data in het hoogseizoen snel bezet zijn.
Als jullie genoodzaakt zijn een datum te kiezen waarbij ikzelf of één van mijn vaste second shooters niet meer beschikbaar is, is gelden mijn reguliere boekingsvoorwaarden.

Wij verplaatsen onze bruiloft naar een datum vanaf 1 mei 2021

Ik bied de mogelijkheid om de datum te verplaatsen als ik zelf nog beschikbaar ben. Om de trouwdatum te verplaatsen naar een datum na 1 mei 2021 vraag ik – om toch iets van inkomsten te hebben in deze al hele lastige periode – een extra aanbetaling. De hoogte daarvan is in overleg en ook afhankelijk van het gekozen pakket. Deze extra betaling wordt vanzelfsprekend in mindering gebracht op de eindfactuur.

Wij annuleren onze bruiloft permanent

Ik zou het heel vervelend vinden als jullie de bruiloft zouden moeten annuleren. Maak deze beslissing dan ook niet te snel. Jullie hebben er immers voor gekozen om te trouwen, en het zou zonde zijn als jullie mooie dag helemaal niet door gaat! Zoals vele andere leveranciers ben ik hartstikke flexibel en denk ik graag met jullie mee over een nieuwe trouwdatum of naar manieren om het toch geregeld te krijgen. Als jullie toch écht besluiten om te annuleren, dan zijn mijn reguliere boekingsvoorwaarden zoals vastgelegd in onze overeenkomst van toepassing. Als jullie verzekerd zijn (bijvoorbeeld via de Nationale Nederlanden Evenementenverzekering) is het wellicht mogelijk om jullie reeds gemaakte kosten daar te claimen.

Tenslotte

Afsluitend wil ik jullie op het hart drukken om op de hoogte te blijven van het nieuws en de ontwikkelingen. Laat jullie niet gek maken door schreeuwende Social Media-berichten, maar volg het nieuws en vertrouw op de expertise van de deskundigen. Volg gestelde regels en beperkingen op, ook al is dat af en toe moeilijk en vervelend. Nogmaals, we zitten allemaal in hetzelfde schuitje, en zolang er geen effectief vaccin is moeten we er samen voor zorgen dat dit virus in de hand gehouden wordt.

Wat betreft jullie bruiloft: Geef jullie droom van een mooie bruiloft niet te snel op. Die hebben jullie verdiend. Ik weet zeker dat, net zoals ik, veel trouwleveranciers maar al te graag met jullie meewerken. Probeer ook te denken aan diegenen die rond moeten komen van de trouwbranche. Probeer in geval van verzetten een datum te vinden waarop zoveel mogelijk leveranciers nog beschikbaar zijn. De liefde overwint dit virus, dat weet ik zeker!

Via de volgende link van de World Health Organisation (WHO) blijven jullie altijd op de hoogte met gedegen informatie omtrent de laatste ontwikkelingen:

Coronavirus disease (COVID-19) outbreak

Voor vragen omtrent jullie bruiloft en de fotografie, neem gerust even contact met me op middels het onderstaande contactformulier.

Naam

E-mail

E-mail (ter controle)

Bericht