Over Ruud2

Heel lang geleden, toen ik nog op de basisschool zat, zaten er 3 Ruud’s in mijn klas; Ruud v/d B., Ruud P. en ondergetekende, Ruud C. Telkens als er een proefwerk, werkstuk of iets anders gemaakt werd, moesten we de eerste letter van onze achternaam erbij zetten. Dit om verwarring voor de leraar te voorkomen.

bruidsfotograaf Nederland, bruidsfotograaf Limburg, bruidsfotograaf Randstad, trouwfotograaf Nederland, trouwfotograaf Holland, trouwfotograaf Randstad, bruidsfotograaf Holland, destination wedding fotograaf, destination weddings, destination wedding photographer, wedding photographer holland, wedding photographer netherlands

Mijn naam is Ruud Claessen, aangenaam. Geboren in ’82 en getogen in Linne. Een jaar of 15 geleden verhuisde ik naar de ‘grote stad’ Roermond, waar ik nog steeds woonachtig ben (tegenwoordig in Herten). In diezelfde periode werd ik besmet met het fotografie-virus. Nergens anders dan bij de Kruidvat kocht ik mijn eerste digitale camera, met maar liefst 2 Megapixel aan brute kracht. Kosten noch moeite werden gespaard, dus ik kocht er meteen de grootste en duurste geheugenkaart bij, met een enorme capaciteit van 64Mb. Tegenwoordig zou zo’n kaart na 2 foto’s vol zijn, maar destijds was het de crème de la crème. hek was van de dam.
Ondertussen is het 2019 en zijn we dik 300 bruidsreportages en honderden andere opdrachten verder. Maar ook na 10 jaar als zelfstandig fotograaf word ik nog steeds blij als ik die klik hoor. En voel. Als ik na een bruiloft of fotoshoot thuis de foto’s naar mijn computer kopieer, voelt het net als pakjesavond.

Ik vind het te gek om met mensen te werken en ze op hun mooist vast te leggen. Om die mooie, lieve, grappige en ontroerende momenten te vereeuwigen. Herinneringen maken die je nooit meer vergeet. Dát is mijn passie, en daarom past het beroep van fotograaf zo perfect bij mij.

Naast fotograaf ben ik ook gewoon een mens. Ik ben gek op reizen, het liefst samen met mijn wederhelft Carine, waarmee ik naast een passie voor reizen ook een passie voor fotografie deel. Het afgelopen jaar heb ik het voorrecht gehad om veel van de wereld te zien. Als ik daarbij iets over mezelf geleerd heb het afgelopen jaar, dan is het wel dat ik overal ter wereld kan aarden. En dat komt ergens goed van pas bij bruiloften, waar het elke keer weer anders is. Mag ik je meenemen op reis? Ik word zelf altijd erg blij van deze foto’s:

previous arrow
next arrow
Slider

Waar ik verder heel blij van word: Muziek, gitaar spelen, een goede Cubaanse sigaar op zijn tijd, mechanische horloges, de natuur en Friends. Maar laat ik natuurlijk de beste paarden uit de stal niet vergeten: Ik ben gek op mijn honden Yuka en Sammie en mijn kat Elmo.
Maar als mijn schema het enigszins toelaat, vind ik het ook heerlijk om af en toe even helemaal niks te doen.

Dat ben ik in een notendop. Meer weten? Vraag het me gerust! Of kom gezellig langs voor een kop koffie.