over
Ruud.

Heel lang geleden, toen ik nog op de basisschool zat, zaten er 3 Ruud’s in mijn klas; Ruud v/d B., Ruud P. en ondergetekende, Ruud C. Telkens als er een proefwerk, werkstuk of iets anders gemaakt werd, moesten we de eerste letter van onze achternaam erbij zetten. Dit om verwarring voor de leraar te voorkomen.

Mijn naam is Ruud Claessen, aangenaam. Geboren in ’82 en getogen in Linne. Een jaar of 15 geleden verhuisde ik naar de ‘grote stad’ Roermond, waar ik nog steeds woonachtig ben (tegenwoordig in Herten). In diezelfde periode werd ik besmet met het fotografie-virus. Nergens anders dan bij de Kruidvat kocht ik mijn eerste digitale camera, met maar liefst 2 Megapixel aan brute kracht en een immense geheugenkaart van 64Mb. Tegenwoordig zou zo’n kaart na 2 foto’s vol zijn, maar destijds was het de crème de la crème.

Ondertussen is het 2019 en zijn we dik 300 bruidsreportages en honderden andere opdrachten verder. Maar nog steeds wordt blij als ik die klik hoor. En voel. Als ik na een bruiloft of fotoshoot thuis de foto’s naar mijn computer kopieer, voelt het net als pakjesavond.

Ik vind het te gek om met mensen te werken en ze op hun mooist vast te leggen. Om die mooie, lieve, grappige en ontroerende momenten te vereeuwigen. Herinneringen maken die je nooit meer vergeet. Dát is mijn passie, en daarom past het beroep van fotograaf zo perfect bij mij.

around the world.

Naast fotograaf ben ik ook gewoon een mens. Muziek is mijn hele leven al een belangrijk iets, zowel het luisteren ervan als het spelen op de gitaar. Mijn fascinatie over psychologie, filosofie, technologie en ruimtevaart is eindeloos. Ik heb een zwak voor mechanische horloges en je kunt me wakker maken voor lekkere koffie, Friends, heerlijk eten en – mijn guilty pleasure – een goede sigaar op zijn tijd.

Ik ben gek op reizen, het liefst samen met mijn wederhelft Carine, waarmee ik naast een passie voor reizen ook een passie voor fotografie deel. Als ik daarbij iets over mezelf geleerd heb het afgelopen jaar, dan is het wel dat ik overal ter wereld kan aarden. En dat komt goed van pas bij bruiloften, waar elke dag weer anders is.

Mag ik jullie meenemen op mijn persoonlijke reis? 

previous arrow
next arrow
Slider

meet
the team.

Elmo / CEO
Yuka / Logistics

Voordat ik ruzie met ze krijg, wil ik de beste paarden uit de stal natuurlijk niet vergeten. Mag ik jullie voorstellen aan Elmo, Yuka en Sammie. Ik noem ze altijd maar mijn ‘medewerkers’, terwijl ze zich vooral bezig houden met eten, slapen, spelen en nog meer slapen.   

Sammie / PR

it all starts
with a click.

De klik. Een vierletterig woord dat het geluid beschrijft dat een camera maakt wanneer je een foto neemt. Maar ook een woord dat de chemie beschrijft wanneer twee mensen vanaf het eerste moment een connectie hebben.

Welke definitie van het woord je ook kiest, beide zijn van groot belang. Een klik tussen twee mensen kan leiden tot liefde, en een klik van mijn camera kan een herinnering worden die je voor altijd met je mee zult dragen.

Het is mijn passie om emoties, expressies en chemie vast te leggen.

tell me
your story.

Dit was mijn verhaal. Wat is dat van jullie? Ik zou jullie graag beter leren kennen. Vul het contactformulier in en dan plannen we snel een koffie-date in. Want daar hou ik namelijk heel erg van. Thee mag overigens ook. 

Naam

E-mail

E-mail (ter controle)

Bericht