over Ruud.

Toen ik nog op de basisschool zat, zaten er 3 Ruud’s in mijn klas; Ruud v/d B., Ruud P. en ik, Ruud C. Om verwarring te voorkomen moest elk proefwerk of werkstuk ondertekend worden met de eerste letter van mijn achternaam.

Ik ben Ruud. Hoi! Geboren in ’82 en getogen in Linne, vlakbij Roermond. Een jaar of 15 geleden werd ik besmet met het fotografie-virus, en ik ben nog steeds niet genezen. Bij de Kruidvat kocht ik mijn eerste digitale camera, met 2 Megapixels brute kracht en een immense geheugenkaart van 64Mb, die tegenwoordig na 2 foto’s al vol zou zijn.

Ondertussen zijn we dik 300 bruidsreportages en honderden andere opdrachten verder. Maar nog steeds word ik blij als ik die klik hoor. En voel. Als ik na een bruiloft of shoot thuis de foto’s naar mijn computer kopieer, voelt het als pakjesavond.

Ik vind het te gek om met mensen te werken en ze op hun mooist vast te leggen. Om die mooie, lieve, grappige en ontroerende momenten te vereeuwigen. Herinneringen maken die je nooit meer vergeet. Dát is mijn passie, en daarom past het beroep bruidsfotograaf perfect bij me.

around the world.

Naast bruidsfotograaf ben ik ook gewoon een mens. Ik kan intens genieten van muziek, en dat was al zo toen ik een klein kind was. Vooral van mooie teksten en goed gitaarwerk krijg ik echt kippenvel. Er staat een mooie ‘Strat’ in mijn woonkamer waar ik graag op speel.

Mijn fascinatie over psychologie, filosofie, technologie en ruimtevaart is eindeloos. Ik heb een zwak voor mechanische horloges en je kunt me wakker maken voor en met lekkere koffie, Friends, heerlijk eten (sushi!) en – mijn guilty pleasure – een goede sigaar op zijn tijd. Ik ben impulsief, eigenwijs, een echt gevoelsmens en ga intuïtief te werk. Ik leer mijn bruidsparen graag écht kennen zodat ik ze kan vastleggen hoe ze zijn. Bij vlagen ben ik een chaoot, maar op het einde van de dag komt alles op zijn pootjes terecht.

Ik ben gek op reizen met mijn grote liefde Carine, waar ik helemaal hoteldebotel op ben. Met haar aan mijn zijde verken ik de wereld en deel ik bovendien mijn passie voor fotografie. In de Corona-tijd hebben we zelf een camper gebouwd en daarmee maken we graag veel kilometers. En als dat nog niet genoeg is, ben ik ook helemaal smoor op mijn nieuwste liefde: mijn motorfiets. Ik geniet daar zó van.

Als ik tijdens al onze reizen iets over mezelf geleerd heb, dan is het wel dat ik overal kan aarden. En dat komt bijzonder goed van pas bij bruiloften, waar elke dag anders is.

Iceland_Ice_fire_earth_lights_70_websize
Iceland_Ice_fire_earth_lights_26_websize
RUUDC Fotografie - Iceland Oct2018_042_websize
Iceland_Ice_fire_earth_lights_40_websize
Iceland_Ice_fire_earth_lights_15_websize
RUUDC Fotografie - Iceland Oct2018_245_websize
RUUDC Fotografie - Iceland Oct2018_094_websize
RUUDC Fotografie - Iceland Oct2018_072_websize
Iceland_Ice_fire_earth_lights_129_websize
RUUDC Fotografie - Iceland Oct2018_130_websize
RUUDC Fotografie - Iceland Oct2018_100_websize
Puerto Rico Nov2018
Puerto Rico Nov2018
Puerto Rico Nov2018
Puerto Rico Nov2018
Puerto Rico Nov2018
Puerto Rico Nov2018
Puerto Rico Nov2018
Brazil - Dec&Jan 2018_282
Puerto Rico Nov2018
Brazil - Dec&Jan 2018_259
Puerto Rico Nov2018
previous arrow
next arrow

ga mee op reis!

Reizen is toch echt wel één van mijn favoriete bezigheden. Altijd al was ik een heel nieuwsgierige persoon die graag nieuwe dingen ontdekte. Mijn reislust voedt mijn nieuwsgierigheid, en dat is een belangrijk deel van wie en wat ik ben. Met deze fotoseries wil ik jullie een kijkje geven in mijn avonturen.  

meet
the team.

Elmo - CEO
Yuka - Marketing
Voordat ik ruzie met ze krijg, wil ik de beste paarden uit de stal natuurlijk niet vergeten. Mag ik jullie voorstellen aan Elmo, Yuka en Sammie. Ik noem ze altijd maar mijn ‘medewerkers’, terwijl ze zich vooral bezig houden met eten, slapen, spelen en nog meer slapen. Ik ben gek op die drie. Het is soms een maffe club bij elkaar, maar het zijn mijn kindjes.
Sammie - PR

meet the team.

Voordat ik ruzie met ze krijg, wil ik de beste paarden uit de stal natuurlijk niet vergeten. Mag ik jullie voorstellen aan Elmo, Yuka en Sammie. Ik noem ze altijd maar mijn ‘medewerkers’, terwijl ze zich vooral bezig houden met eten, slapen, spelen en nog meer slapen.

it all starts
with a click.

De klik. Een vierletterig woord dat het geluid beschrijft dat een camera maakt wanneer je een foto neemt. Maar ook een woord dat de chemie beschrijft wanneer twee mensen vanaf het eerste moment een connectie hebben.

Welke definitie je ook kiest, beide zijn van groot belang. Een klik tussen twee mensen kan leiden tot liefde, en een klik van mijn camera wordt een herinnering die je voor altijd met je mee draagt.

Het is mijn passie om emoties, expressies en chemie vast te leggen.

tell me
your story.

Dit was mijn verhaal. Wat is dat van jullie? Ik zou jullie graag beter leren kennen. Vul het contactformulier in en dan plannen we snel een koffie-date in. Want daar hou ik namelijk heel erg van. Thee mag overigens ook.  

  Naam

  E-mail

  E-mail (ter controle)

  Bericht

  Chat
  Kan ik je helpen?
  Hoi! Kan ik helpen? :-)