Dit is ongetwijfeld één van de meest spannende shoots die ik ooit heb gedaan. Een paar maanden voor deze shoot kreeg ik een mailtje van Jimmy uit Zweden. En dat was niet zomaar een mailtje. Hij vroeg me namelijk of ik in Amsterdam een fotoshoot wilde doen met zijn aanstaande vrouw Nina. Maar ook dat was niet zomaar een fotoshoot. Ik mocht namelijk het aanzoek zelf vastleggen. Maar nu komt het: Nina mocht niet weten dat daar een fotograaf bij was!
Een paar maanden vooruit: Na veelvuldig overleg kwam ik aan in Amsterdam. Ik sms’te met Jimmy over en weer over de exacte plek. Hij had een heel specifieke plek in gedachten. Toen ik deze plek uiteindelijk gevonden had, was het wachten geblazen. Stiekem hield ik contact met Jimmy. Opeens kreeg ik bericht:

“We’ll be there in 5 minutes.”

Maar wat gebeurde tot mijn grote schrik? Juist op dat moment parkeerde er op de brug, de plek van het aanzoek, een grote bestelbus, die de foto’s totaal zou verknallen. Ik vriendelijk aan de man gevraagd of deze bus weg kon ivm. het aanzoek. De man wilde daar niet aan mee werken. Gelukkig was de bus nét op tijd weer uitgeladen. Ik schoof snel wat fietsen aan de kant op het midden van de brug, zodat het aanzoek daar kon plaats vonden.

“Jimmy, I’ve moved some bicycles away in the centre of the bridge. That’s the perfect spot for a proposal right there. Good luck!”

Ik verstopte me achter een auto aan de zijkant van het kanaal. Toen ik omkeek, kwamen Jimmy en Nina net aanlopen. Ik keek Jimmy aan en knipoogde. Nina zag me gelukkig niet. Met het hart in mijn keel aanschouwde ik wat er gebeurde. Ik had Jimmy de instructies gegeven om de tijd te nemen, en eerst nog even lekker wat te knuffelen op de brug.

Maar toen was het moment dan toch daar. Jimmy pakte de ring uit zijn binnenzak en ging voor zijn grote liefde op zijn knieën. Wat een romantisch moment! Ik fotografeerde als een gek door, om vooral niks te missen. Gelukkig met mooie foto’s als resultaat.

Na het aanzoek zouden we een ‘stukje’ opvoeren waarbij ik als toevallig passerende fotograaf door Jimmy gevraagd zou worden om wat foto’s te maken van het pas verloofde stel. Na enig knullig acteerwerk lukte dat ook. Uiteindelijk werd door het personeel van het restaurant verklapt dat er al die tijd al een fotograaf een aanwezig was. Balen! Maar, Nina wist nog steeds niks af van de foto’s die ik van het aanzoek gemaakt heb.

Het was even zweten, maar: mission accomplished!

aanzoek, aanzoek Amsterdam, loveshoot Amsterdam, secret proposal Amsterdam, secret wedding proposal Amsterdam, secret marriage proposal Amsterdam, marriage proposal Amsterdam, engagement Amsterdam, engagement session Amsterdam, wedding Amsterdam, fotograaf Amsterdam, bruidsfotograaf Amsterdam, bruidsfotograaf Randstad, wedding proposal Amsterdam

aanzoek, aanzoek Amsterdam, loveshoot Amsterdam, secret proposal Amsterdam, secret wedding proposal Amsterdam, secret marriage proposal Amsterdam, marriage proposal Amsterdam, engagement Amsterdam, engagement session Amsterdam, wedding Amsterdam, fotograaf Amsterdam, bruidsfotograaf Amsterdam, bruidsfotograaf Randstad, wedding proposal Amsterdam

aanzoek, aanzoek Amsterdam, loveshoot Amsterdam, secret proposal Amsterdam, secret wedding proposal Amsterdam, secret marriage proposal Amsterdam, marriage proposal Amsterdam, engagement Amsterdam, engagement session Amsterdam, wedding Amsterdam, fotograaf Amsterdam, bruidsfotograaf Amsterdam, bruidsfotograaf Randstad, wedding proposal Amsterdam

aanzoek, aanzoek Amsterdam, loveshoot Amsterdam, secret proposal Amsterdam, secret wedding proposal Amsterdam, secret marriage proposal Amsterdam

aaanzoek, aanzoek Amsterdam, loveshoot Amsterdam, secret proposal Amsterdam, secret wedding proposal Amsterdam, secret marriage proposal Amsterdam

aanzoek, aanzoek Amsterdam, loveshoot Amsterdam, secret proposal Amsterdam, secret wedding proposal Amsterdam, secret marriage proposal Amsterdam

aanzoek, aanzoek Amsterdam, loveshoot Amsterdam, secret proposal Amsterdam, secret wedding proposal Amsterdam, secret marriage proposal Amsterdam

aanzoek, aanzoek Amsterdam, loveshoot Amsterdam, secret proposal Amsterdam, secret wedding proposal Amsterdam, secret marriage proposal Amsterdam

aanzoek, aanzoek Amsterdam, loveshoot Amsterdam, secret proposal Amsterdam, secret wedding proposal Amsterdam, secret marriage proposal Amsterdam